diumenge, 5 de maig del 2013

El Secret de la Vida Eterna


Del 17 de maig al 18 d’agost de 2013



Mòmia del sacerdot d'Ankhhor període. 650-625 aC

“Mòmies egípcies. El secret de la vida eterna” explora els complexos rituals relacionats amb la mort i l’altra vida a l’antic Egipte, que durant segles han intrigat i fascinat estudiosos i viatgers. Aquesta exposició excepcional presenta els tresors del Rijksmuseum Van Oudheden de Leiden (Holanda), conegut arreu del món per les seves col·leccions d’egiptologia.


La idea de “morir per tornar a néixer” exigia conservar el cos del difunt i, per aquesta raó, al llarg dels segles els antics egipcis van anar perfeccionant l’art de la momificació. Aquest tema apassionant s’analitza i s’explica mitjançant objectes procedents de diferents cambres funeràries i períodes.

Les tecnologies modernes han permès que els científics i els arqueòlegs ampliïn els seus coneixements sobre les malalties, els hàbits alimentaris i les condicions de vida a l’antic Egipte. És per això que la mostra inclou imatges de tomografies computades i de plaques radiològiques que el museu ha realitzat a les mòmies incloses dins l’exposició.

Aquesta mostra permetrà ampliar els coneixements dels seus visitants sobre la creença en la vida després de la mort a l’antic Egipte i sobre la tasca que duen a terme arqueòlegs i científics per desentrellar el passat. Les mòmies esdevenen aquí testimonis cabdals del passat i ens revelen tots els seus secrets.

Exposició ideada pel Musée de la Civilisation del Quebec (Canadà), en col·laboració amb el Rijksmuseum van Oudheden de Leiden (Països Baixos) i produïda per l’Obra Social ”la Caixa”.



CONFERÈNCIA INAUGURAL
Dijous 16 de maig I 19.00 h
Mòmies egípcies. El secret de la vida eterna
A càrrec de Christian Greco, comissari de l’exposició
La conferència serà impartida en llengua anglesa. Hi haurà servei d’interpretació al català. Cal presentar document identificador


Informació addicional

Horari: De dilluns a divendres, de 9.00 a 21.00 h
Dissabtes i festius, d’11.00 a 14.00 h i de 16.00 a 21.00 h

Nit dels Museus
Dissabte 18 de maig
Exposició oberta fins a les 24.00 h




.