dilluns, 24 de març del 2008

Post-it City. Ciutats ocasionals

Post-it City. Ciutats ocasionals
El projecte investiga els diferents usos temporals que s'encavalquen sobre el territori urbà, prioritzant les perspectives ofertes des de l'arquitectura, l'urbanisme i les arts visuals. Ciutats ocasionals pretén explorar el fenomen des de les post-it cities, una mena de ciutats efímeres que infecten la ciutat ordinària a partir d'uns usos no codificats, temporals, anònims i amb un tarannà crític implícit.



Foto: Usos alternatius del telèfon mòbil a la R.D.Congo.
Autors foto: SMAQ (Sabine Müller, Andreas Quednau)


Presentació
Exposició que s'emmarca dins del projecte del mateix nom organitzat conjuntament amb el Centre d'Art Santa Mònica i dirigit per Martí Perán.
Ciutats ocasionals intenta explorar l'esmentat fenomen en les seves múltiples i possibles variants, amb la finalitat de documentar-lo i reflexionar-hi: un polígon industrial que esdevé un circuit il·legal els caps de setmana, la utilització de la ciutat "en construcció" per a l'aventura dels nerds explorers, determinades variants del fenomen okupa, la utilització de determinats terrains vagues per a trobades ocasionals -un campament nòmada, una festa rave-, la conversió de la diürna ciutat universitària en una zona de transacció sexual durant la nit, etc.
Aquest és un projecte que, en el conjunt de paràmetres que posa en joc, ens mena cap a una sèrie de temes d'especial interès per a la cultura contemporània: la necessitat de crear espais disponibles, la versatilitat de la idea de reciclatge, l'emergència de noves subjectivitats, etc.Aquesta exposició s'emmarca dins del projecte del mateix nom organitzat conjuntament amb el Centre d'Art Santa Mònica i dirigit per Martí Perán.


Centre de Cultura Contemporània de Barcelona
Montalegre, 5 - 08001 Barcelona - Telf. 93 306 41 00 - Fax 93 306 41 01 - global@cccb.org
http://www.cccb.org/ca/exposicio?idg=16445

Del 13 Mar 2008 al 25 Mai 2008
Horari
De dimarts a diumenges d'11 a 20h
Dijous d'11 a 22 h. Tancat els dilluns no festius
Les taquilles tanquen mitja hora abans del tancament de la sala.