dijous, 20 d’agost del 2009

Tutankhamon: Descobreix la tomba i els seus tresors

06/06/2009 - 04/10/2009
Del 6 de juny al 4 d'octubre, arriba al Museu Marítim de Barcelona l´ exposició de l'any: "Tutankhamon: Descobreix la tomba i els seus tresors". Per primera vegada el tresor funerari del llegendari faraó tal i com va ser trobat pel seu descobridor Howard Carter al novembre de 1922. Un viatge en el temps al misteriós món de l'Antic Egipte que combina la difusió històrica amb finalitats educatives per a tota la família. L'exposició presenta la reproducció a escala original, única en el món, de tres de les quatre càmeres funeràries de Tutankhamon, així com més de 1.000 rèpliques de peces de l'aixovar funerari realitzades per 100 artesans egipcis seguint les tècniques tradicionals. El conjunt de l'exposició permetrà al visitant a través d'un àudio guia gratuït evocar l'època daurada dels faraons amb els mitjans més moderns. Vine a descobrir la tomba de Tutankhamon i els seus tresors.


Múseu Marítim de Barcelona
Av. de les Drassanes s/n 08001 Barcelona
Diumenge a divendres de 10:00h a 21:00h

Andrea Palladio

Del 21/05/2009 al 06/09/2009


Pràcticament contemporani de grans artistes del Renaixement com Rafael i Miquel Àngel, Palladio va exercir l'arquitectura com una professió d'una importància singular. Va democratitzar l'arquitectura en reivindicar la supremacia de les estructures domèstiques, posant en evidència que qualsevol edifici podia ser bell sense la necessitat d'emprar materials costosos. Gràcies al seu coneixement profund de l'arquitectura del món clàssic, va idear un harmoniós sistema de plans i alçats que donava lloc a construccions sorprenents, per enginyoses i commovedores per la
combinació perfecta de bellesa i funcionalitat. A través de més de 200 obres, aquesta exposició recorre la trajectòria professional de Palladio, des de la seva època adolescent de picapedrer a Pàdua fins als temps d'intel·lectual i arquitecte predilecte de l'Estat venecià, aristòcrates i autoritats religioses. Posa també de relleu el compromís de l'arquitecte amb l'humanisme, que va avivar la seva determinació de forjar un llenguatge arquitectònic nou i adaptat a la seva època. L'exposició explora també la influència que ha exercit en les generacions posteriors d'arquitectes com Arata Isozaki, David Chipperfield, Richard MacCormac, Toh Shimazaki o Jiménez Torrecillas, entre d'altres. Exposició organitzada en col·laboració amb la Royal Academy of Arts de Londres, i el Centro Internazionale di Studi di Architettura Andrea Palladio de Vicenza, amb la participació del Royal Institute of British Architects de Londres.







Av. Marquès de Comillas, 6-8. 08038 BARCELONA
De dilluns a diumenge, de 10 a 20 h

Dissabtes, de 10 a 22 h


Activitat gratuïta